Størstedelen af mennesker har bredbånd derhjemme. Vi benytter hurtigt internet til at komme på internettet, læse bøger, se dokumentarer og meget øvrigt.

Internetforbindelse er næsten ikke til at leve uden mere.

Det vigtigste ved en bredbåndsforbindelse er, at forbindelsen er solid. Det skal til at stole på, så du ikke skal være foruden noget, fordi internetforbindelsen ikke virker. Det er endvidere af stor betydning, at forbindelsen går hurtigt. Det er rimelig forskelligt hvilken hurtighed, man har behov for. Det er individuelt, hvad man anvender sit internet til. Er det for eksempel først og fremmest surfing på nettet, har du ikke behov for lige så effektiv bredbånd, som hvis du spiller nogle krævende gaming oplevelser.

Der findes rigtig mange virksomheder der udbyder bredbånd såsom WAOO Fiber. Hos nogle har du endvidere mulighed for at samle dit internet, TV og telefoni samme sted. Det kan i de fleste tilfælde være en bedre deal.

Har du haft den samme udbyder og haft samme forbindelseshastighed i flere år, kan det være fordelagtigt at undersøge prisen, du betaler for dit bredbånd. Hastigheden øges tit, og prisen dykker over tid. Derfor er der en reel åbning for, at du kan lande en mere fordelagtig abonnement nu.

Konkurrencen mellem bredbåndsselskaberne er hård, så der er stor chance for at nu nuværende udbyder gerne vil matche en billigere pris, hvis du hører dem om det.

Der er variation mellem fiberinternet, kabelbredbånd og mobilbredbånd.

Fiberinternet er en nyhed inden for bredbånd. Med fiberinternet kan du være sikker på, at din hastighed på internet hele tiden er uden udsving. Fiberbredbånd kan i enkelte tilfælde være dyrere end de andre bredbåndsinternetforbindelser, men det er alligevel en god idé at tjekke markedet for det.

Bredbånd via kabel er bredbånd igennem dit antennestik. Med bredbånd via kabel kan du både få TV og internet. Ulempen ved bredbånd via kabel er, at det kan miste hastigheden under større belastning, hvis flere bruger det samtidig.

Mobil bredbånd. Mobil bredbånd er internetforbindelse, du kan tage med dig hvor end du er. Mobilt bredbånd fungerer over mobil netværket. Du skal kun være i besiddelse af et simkort og en mobiltelefon, tablet eller computer, og så kan du gå på internettet overalt. Det er altså utrolig smart, men også lidt mere ustabilt.

Mange beslutter sig for at have enten kabelbredbånd eller fiberbredbånd derhjemme, og så har de deres mobile bredbånd med når de er ude. Mobil bredbånd er som regel afgrænset til et særligt antal GB, og af den grund er det ikke det allermest smarte, når der skal ses film eller serier online.

På den anden side er mobilbredbånd virkelig fikst at tage med når man er væk hjemmefra, og man skal bruge navigator eller tjekke facebook med mere i løbet af dagen.